چگونه سینوزیت را درمان کنیم؟

سینوزیت چیست؟

سینوسها حفره هایی تو خالی در استخانهای جمجمه و صورت هستند. وجود این فضاهای تو خالی دلایل زیادی دارد، یکی از آنها کاهش وزن جمجه است. از دیگر دلایل آن می توان به حفاظت مغز در مقابل ضربه به صورت اشاره کرد.
وقتی عاملی باعث التهاب مخاط مجاری ارتباطی آن ها با حلق و دهان شده و در نتیجه باعث تجمع چرک یا موکوس درون آن می شود به آن سینوزیت می گویند.

عوامل به وجود آورنده سینوزیت

عوامل بسیاری می توانند باعث به وجود آمدن سینوزیت شوند. مثلا عوامل عفونی ، آلرژی ، حضور در محیط های آلود، دود سیگار، انحراف تیغه بینی و غیره. حتی شیرجه زدن در استخرهایی که آب آلوده دارند می تواند باعث وارد شدن آب به حفرات سینوسی شده و در نتیجه باعث عفونت سینوس شوند.
دود سیگار باعث آسیب دیدن مژک های زیر حلق و بینی شده و خشکی مخاط بینی و نهایتا سینوزیت را در پی دارد. حضور در محیط هایی با گرد و غبار و آلودگی زیاد هم تاثیر مشابه ای بر روی سینوس ها دارند.
همچنین تغییر فشار هوا مثلا در طول پرواز در ارتفاع زیاد باعث بسته شدن سوراخ حفره های سینوسی و ایجاد فشار معکوس و در نتیجه سینوزیت شوند.

علائم و تشخیص سینوزیت

علائم سینوزیت بسیار گسترده است و در برخی موارد بیماری ها و یا اختلالات دیگر با آن اشتباه گرفته می شود. علائم سینوزیت اصولا شامل موارد زیر است:
• ترشحات پشت حلقی غلیظ
• احساس گرفتگی و سنگینی بینی و حفرات سینوسی
• وجود خلط مخصوصا هنگام صبح گاه
• سردرد مخصوصا در اثر وزش باد
• احساس درد بر روی گونه ها ، اطراف چشم و برخی مواقع فک بالایی و دندان های فک بالایی

البته در بسیاری از موارد دردهای میگرنی و یا دندان با سردرد سینوسی اشتباه گرفته می شود. در مواردی احتقان و گرفتگی مجاری سینوسی عاملی آلرژیک داشته که در این موارد پزشکان به آن سینوزیت نمی گویند

چگونگی درمان سینوزیت

در این صفحه به معرفی راه های خانگی و بی خطر درمان و یا کنترل سینوزیت خواهیم پرداخت و برای درمان اصولی آن و در موارد مزمن حتما به پزشک معالج مراجعه فرمایید.
اصولا مهم ترین عامل برای بیماران سینوزیت پیشگیری از تشدید آن می باشد. به این منظور بیماران مبتلا به سینوزیت باید خود را از عواملی که باعث تشدید سینوزیت می شوند دور نگه دارند.
به افراد مبتلا به سینوزیت اکیدا توصیه می شود که از مصرف دخانیات اجتناب کنند و در مناطق و محیط های آلوده و دارای گرد و غبار از ماسک استفاده کنند. از آن جایی که سرماخوردگی و باد سرد سینوزیت را به طرز فزاینده ای افزایش می دهد توصیه میشود که از قرار گرفتن جلوی باد کولر خود داری نمایند و در فصول سرد سال حتما از کلاه بافتنی استفاده نمایند.
صبح ها قبل از خروج از منزل و شبها قبل از خواب دوش نگیرید.
از شیرجه زدن در استخر خود داری نمایید.
استفاده از بخور برای مرصوب کردن هوای اتاق مخصوصا هنگام خواب و همچنین استفاده بخور گرفتن با دستمال یا حوله در باز شدن حفره ای سینوسی و تخلیه محتویات آن ها بسیار مفید است.
استفاده از اسپری های بینی مخصوص ( حتما با مشورت پزشک تهیه شود)
استفاده از سرم آبنمک برای شستشوی داخل بینی. بهتر است این سرم قبل از استفاده اندکی گرم شود.
با رعایت نکات بالا می توانید از تشدید سینوزیت جلوگیری کرده و رفته رفته آن را درمان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *