چگونه در یک مصاحبه استخدامی قبول شویم؟

در این نزدیک به ۱۰ سالی که از عمر حرفه‌ای من می‌گذره در تعدادی زیادی مصاحبه استخدامی شرکت کردم. با تجربه‌ای که از مدیریت فنی یکی دو تا شرکت دارم، علاوه بر حضور در تعداد زیادی مصاحبه به عنوان مصاحبه شونده یا کارجو، دفعات متعددی هم به عنوان مصاحبه کننده، با افراد زیادی مصاحبه انجام دادم.

حالا سعی دارم در چند مورد، مهمترین نکاتی که با رعایت اون‌ها می‌تونید یک مصاحبه کاری موفق رو پشت سر بگذارید، به طور مختصر شرح بدم.

۱. مقید به زمان باشید; یا به قول خودمون آن‌تایم باشید

اولین و مهم‌ترین مورد تعهد شما به زمان است. همیشه و همیشه سعی کنید سر وقتی که برای شما مشخص شده در مصاحبه حضور پیدا کنید. حتما مسافتی که باید برید رو تخمین بزنید و عواملی مثل ترافیک رو هم در نظر بگیرید که بتونید سر ساعت مقرر در محل حضور پیدا کنید. اخلاق حرفه‌ای خودتون رو در قدم اول با زمان ثابت کنید.

۲. آراسته باشید; شلخته نرید سر جلسه مصاحبه!

همیشه و همه جا گفتن ظاهر یک شخص اولین معرف شخصت اونه. سعی کنید از تیپ‌های نامتفعارف پرهیز کنید. لباس و کفش تمیز می‌تونه تأثیر مثبت فراوانی رو شخص مقابل شما بگذاره. گرفتن یک دوش کوتاه قبل از مصاحبه هم شما رو سر حال میاره و هم باعث میشه که بوی عرق باعث آزار مصاحبه کننده نشه.

از قدیم گفتن، از کوزه همان برون تراورد که در اوست.

۳. خوش اخلاق باشید

خوش‌اخلاق و خوشرو بودن باعث میشه که مصاحبه کننده نسبت به شما حس بهتری داشته باشه. بهتره از همون ابتدای ورود به شرکت، با لبخند وارد بشید. خودتون رو معرفی کنید. سعی کنید به تمامی پرسنل شرکت که باهاشون برخورد می‌کنید احترام بگذارید، حتی نیروهای خدماتی. مطمئن باشید اخلاق خوب داشتن به ضرر شما نخواهد بود.

۴. مشتاق باشید

بهتره قبل از اینکه در مصاحبه حضور پیدا کنید، در مورد شرکت و محصولاتش تحقیق مختصری بکنید و اشتیاق خودتون رو برای حضور در شرکت به عنوان یک عضو نشون بدید. خیلی از کارفرماها براشون مهمه که کسی که برای استخدام میاد حتما با برند و محصولات شرکت آشنا باشه.

۵. آمادگی قبلی داشته باشید

تقریبا همه مصاحبه گرها از شما می‌خوان که به صورت مختصر از سابقه کاری و تحصیلات و گذشته‌تون تعریف کنید. اگر قبل از مصاحبه چیزی که می‌خواید بگید رو آماده کنید و حداقل یکی دوبار اون رو توی ذهنتون تعریف کنید می‌تونید بهترین توصیف رو از خودتون داشته باشید.

چیز دیگری که ممکنه ازتون بپرسن، اینه که تا حالا کاری کردید که بهش افتخار کنید؟ جواب این سوال معمولا برای اکثر افراد سخت و حتی شاید ناممکن باشه. گذشته‌تون رو مرور کنید. مطمئنم بالاخره چیزی پیدا میشه که از انجامش احساس شور و شعف کرده باشید. همون رو بهش اشاره کنید.

۶. صادق باشید

هیچ‌کس نمی‌تونه ادعا کنه که همه چیز رو بلده. پس از اینکه به بلد نبودن چیزی اعتراف کنید،‌نترسید. اینکه خیلی ساده بگید نمی‌دونم، خیلی بهتر از اینه که یه سری داستان نامربوط سرهم کنید و تحویل بدید. باور کنید اکثر افرادی که از شما می‌پرسن خودشون احتمالا اطلاعات مختصری دارن و متوجه می‌شن که شما چیزی بلد نیستید.

۷. دندون گرد نباشید

خیلی اوقات پیش اومده که شخصی که قرار بوده برای مصاحبه بیاد با شرکت تماس گرفته و اعلام کرده که اگر از فلان قیمت بیشتر میدید من بیام!

من، بدون برو و برگرد، حتی اگه شرکت توان پرداخت این مبلغ و بالاتر ازون رو هم داشته باشه،‌چنین شخصی رو رد می‌کنم.


این‌ها نکاتی بود که فکر می‌کنم هر کسی که دنبال کار می‌گرده یا مایله که در شرکت‌های بهتر و بزرگتری کار کنه حتما بهشون نیاز پیدا می‌کنه.

شما فکر می‌کنید مورد دیگری بشه موارد بالا اضافه کرد؟ نظر خودتون رو در کامنت‌ها با بقیه به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *